hejjagkanalltomnyttignäringsrikochbramat

Åh! Jag sitter och letar efter den där dokumentären om Woodstock som gick på SVT för ett tag sen, eller jättelänge sen. Kom inte ihåg när den gick. Men, jag hittar den inte! Den finns inte på SVTplay, vilket den borde göra... Jag menar inte dom där tre avsnitten som gick nu innan jul, utan det var en dokumentär om Woodstock.
Blää.
Jag tänkte göra makaronipudding av dom fantastiska goda tre-minuters-makaroner vi gjorde häromdagen (det blev till en stora klump som typ ingen ville äta. Hur kan man misslyckas med tre-minuters-makaroner?) Letade upp ett recept, skulle vara i ugnen typ 40 min. Det lät länge. Jag orkar inte vänta och jag kan inte se woodstock dokumentären. Humör=dåligt.
Alltså, jag ska nu äta, antingen, den totalt underskattade maträtten fil med havrefras, eller den näringsrika rätten nudlar med sweet chili sås.
Fortfarande, humör=dåligt.

ordalös

Omkring 50.000 döda och tre miljoner är skadade eller hemlösa.
Tre miljoner! Det går inte att fatta. Och hela huvudstaden är näst intill helt förstörd.
Jag sitter och läser på DN:s hemsida, och det är tydligen katastrofläge där det är brist på i princip allt.
Och förmodligen så förstår man nog inte hur hemskt det egentligen är där.
I Haiti alltså, som nog ingen kan ha undgått att missa. Det här landet var tydligen ett av det fattigaste länderna i världen innan. Tänk konsekvenserna av denna jordbävning.
Vet inte vad man ska säga, blir bara så jädra rädd.
Gå in och läs på DN.

till en bättre tid

Jag anar att hämd är påtänkt av någon. Förmodligen ligger jag lite lagomt risigt till, och jag säger bara, facebook kommer att orsaka en skämmig död.

Typ.

Och, jag tycker att Ida och Hanna bör bilda en klubb: Vi som ogillar vår födelseort, vill flytta till en varm och större ort, och där folk har ett nämnvärt större intresse för kläder och lookbok. Eller, där det går att finna en krets som har ett större intresse.

Vi har just nu en lång håltimme som vi, som vanligt, utnyttjar till betydelsefullt skolarbete.
Inte rikigt. En lusläsning av bloggar sker istället, eller av vissa, uggleögon på lookbok.


en vecka senare

Igår kväll, eller ja igår natt, kl var runt två, så låg jag i min säng och pratade, skrattade och drog dåliga skämt med Hanna som ligger typ vägg i vägg i samma rum (förstod ni?). Med jämna mellanrum så avbryter mamma argt vårt så kallade samtal för att påminna om att vi måste vara tysta eftersom att det finns dom som försöker sova. Anledningen till att vi inte kunde sova, eller iaf jag, var förutom att vi var så trött att vi skrattade och pratade för mycket var att jag var döhungrig. Jag låg där och kände att jag bara måste äta, nu, och det enda jag tänkte på var mat med stort M. Sen så började jag tänka på någon film där en kille får ett stort glas mjölk och ett fat med tre chokladkakor på av sin mamma. Alltså, då.... ja, ni fattar, jag var hungrig så jag kunde inte sova.
Så när jag ligger där i min säng och säger oerhört viktiga och välformulerade meningar om hur hungrig jag är i stil med: "Åååh jag kan inte sova, jag måste äta nu!", så säger Hanna tidernas klyftigaste mening:
"Åååh jag kan inte sova, jag måste raka benen!"
"Öhö VA?!"
Efter det säger hon något ännu klyftigare, men det nämns icke här. För om jag inte skulle ha dött av hunger då (obs, jag orkade verkligen inte gå ner för hela trappan  till köket och äta nått) så var jag definitivt nära att göra det på grund av skratt. Ohohoh! Det skrattet förlängde helt klart livet!
Sen så åt jag en macka och tänkte på ett roligt inlägg från Tjuvlyssnat och sen så somnade jag snabbt.

jul och tankar

Jag sitter nu och lyssnar på finfina låtar av konstigt nog ganska okända Matt Costa, och har två röda ljus bredvid mig i ett hus som ligger i tystnad då de andra har gått och lagt sig. Om det inte vore för att jag fram till klockan fyra idag livnärde mig på kakor och bakverk i raskt takt med kusiner och familj så skulle jag nu ha mått mer än bra. Men sedan begavs det till Gevåg och middag hos Slingers, och även där åt man på i rask takt. Så för stunden ligger formen på noll på en skala ett till tio, speciellt eftersom jag inte har gjort någonting idag när jag inte orkade på grund av gårdagen, Nyårsafton. Det blev inte alls en jättesen "röj" kväll, men man blir ju helt slut för minsta lilla nu på lovet. Men det var en helt okej nyårsafton, först mat med kusinerna och sedan till kompisarna.
Som vanligt är här dålig uppdatering. Men, vad skadar det? Det finns gott om bloggar och andra ställen på nätet där människor uppger tankar, bilder och information om sig själva och andra. Ibland älskar jag det, att bara kunna sitta läsa om allt roligt, hemskt eller underbart som har hänt. Men faktum är att man i princip kan ha hela sitt liv i denna kära burk, vilket ibland kan kännas grymt sorgligt.
Så, dålig uppdatering på bloggen eller facebook är ingen undergång. Tänk vad mycket man ska ha att prata och berätta för varandra nästa gång man ses, eftersom man inte har kunnat tagit reda på det genom facebooks statusuppdatering.
Och, just nu är det något av det mysigaste på hela året: juletid, ett nytt år och lov! Mmhm, we like!

RSS 2.0