.

Idag, 25 november, är det internationella dagen mot kvinnovåld. Lägg det på minnet.


alla dessa beslut

Mest irriterande saken just nu: Att alla affärer börjar sälja julsaker, jag tror jag spyr. Jag är redan less och det är inte ens första advent.
Plus att jag börjar få panik. Jag tänkte att det är ju långt kvar innan man ska välja gymnasium men nu märker jag att det är väldigt mycket saker som avgör vad jag ska välja så nu känns det som att jag måste börja fundera lite mer (panik, jag vet inget alls, och jag kommer dessutom att ha svårt för att bestämma mig) Men tydligen har jag och ganska många andra mer koll på läget än vad vår SYO har, vilket känns oerhört tryggt, suck.
Jaja, man ska ju bara bestämma vad man ska göra de tre kommande åren, en baggis. (och nu ska jag inte klaga något mer, punkt)

Det är bara för kallt just nu, har inte hunnit vant mig än. Får väl säga att jag är som ett djur, har inte satt päls än.
Men det är ett fint vinterland just nu, och man trivs.


viljan att förstå

Många människor är verkligen som Aftonbladet eller Expressen: De bryr sig bara om det ytliga och de "stora" sakerna men inget mer. De lägger som inte ner tid och ork på att förstå anledningarna och sambandet, endast bara " ooh" detaljer men inget, varför blev det så? Men mest av allt, man bryr sig bara till en viss del, och om det inte är något som intresserar en och man inte ens vill försöka att förstå från början då bryr man sig inte om att försöka förstå sen heller (konstig mening). Eller ehm, många är väl som Aftonbladet eller Expressen läsare.

Det är iaf det intryck jag har fått av sånna tidningar, och tyvär då vissa människor.

Eller, jag vet inte. Som sagt, ta allt med en nypa salt. Tankar är väl inte förbjudna, inte här iaf.

Följde med på en förläsning igår om genmodifierade grödor. Man var som ett ilsket utropstecken och ett frågandes frågetecken efteråt. Men många stjärnor till de som pratade, det var bra.

Idag har det varit en snöig dag med mycket snö (vilket nog det flesta har ägnat en tanke åt men ändå), vilket man blir glad av. Hugo lyckades övertala mig att åka tefat med honom, ochär det en fin, snöig dag.
Och, jag har haft musik i skallen typ hela dagen, tänkt på  vad som är bra musik och mindre bra musik. Hm, beror nog på att det snöade det med. (nu tror väl folk att jag är världens tråkmåns som aldrig lyssnar på musik, men det jag menade var att jag har tänkt över musik, varför det är si och så. Och så brukar det inte direkt vara varje dag) Förmodligen blev ingen smartare av det där, och får väl skriva som Tove att "mina inlägg blir tråkigare och tråkigare för varje gång". Äsch, det där gjorde det hela ännu tråkigare. Och jag gör bara så att blir tråkigare för ju mer jag skriver, suck.

en lycka?

Häromdan så fixade vi (mamma, inte jag) vår TV. Alltså så fixade hon så att någon/några kommer bli fast framför en burk i fortsättningen. Denna burk är som en magnet, den drar saker till sig och sen blir det ett jädrans jobb att ta sig därifrån.

Och det, vet inte om jag ska säga konstiga, var att först blev både jag och mamma lite glad men sen så, nej då bara sucka vi och nja, ska vi strunta i det... Men då kom mina syskon och blev glad för en vecka framåt och började se på en film, som man självklart sen gjorde de sällskap med. Suck.

Idéen med en "vit vecka" i vårt hus tyckte nästan ingen om när man bytte till att alla var tvungna att ha en sån digitalbox. Men sen så, attans vad skönt det är utan TV. Det upptäckte jag nu, typ ett och halvt år utan TV, i vårt hus.
Jag har inte bestämt mig än om jag gillar det eller inte. Eller, nog det förstnämda.

Vad jag gnäller, tänk på de som inte har någon TV, stackars dem.  (jag avundas dem, även fast de nog inte valt det själv men ändå)

Längst ner på stegen, i alla katogorier.


förändring att vänta?

YES! YES!

Obama vann! !

Det är bara om att Obama vann på radion vilket gör en glad:)

Hoppas bara han blir så bra som man säger. Ibland är det nog en nackdel med för höga förväntningar,
men även bra ibland.  

Ehm, förmodligen vet nog alla om det redan men ändå. 

Ta allt med en nypa salt, inte mycket är av det som skrivs på denna blogg är rätt.  
:)


ett léende

Veckans citat
Tjuvlyssnat

Satt på bussen på väg till Lugnvik och en man som satt strax bakom mig pratade i telefon, ganska högt så att det flesta kunde höra.

"Siiter nu på en kollektiv brödlimpa på väg mot knarkparken"

Haha, då fick man sig ett småskratt, jag och några fler att döma av deras miner!
Tyckte ifall det var lite roligt.

Snart, snart så har USA en ny president, och jag hoppas verkligen att det blir den rätta. Presidentval ikväll, svensk tid!

Och snön är borta, suck förmodar jag. Men nått som man blir riktigt glad är barn! Haha, riktigt kul ibland! :-)


gammalt är sällsynt

Om jag hade nått att säga till om så skulle det bara vara lagligt att sälja LP-skivor, alltså inga vanliga CD-skivor, inga kassetband och absolut ingen nerladdning. Då har jag sagt mitt, och det gör ingen skillnad, suck.
Jag menar, LP-skivor är grymt mycket snyggare än allt annat, och även fast det kanske är billigast och lättast att ladda ner musik så slutar det ju bara med att alla mysiga skivaffärer läggs ner (lätt för mig att säga som inte laddar ner då men ändå). Det känns som att det är mycket mer känsla bakom ett LP-fodral än en vanlig plastskiva till fodral. Okej, en ganska stor nackdel är väl att dom inte direkt är så små men man kan ju bara ha dom för att dom är snygga... Okej, då är det ju ingen mening att ha själva skivan, där sa jag emot mig själv.

Men det kan ju också bero på att dom är gamla, man använder dom ju inte direkt idag, och allt gammalt är ju offtast lite "colare" bara för att det är just gammalt. Det blir lite såhär who över sånt, gamla saker, eftersom många gånger så fanns dom sakerna långt innan man själv var påtänkt. Och så sitter man och tänker på hur det skulle vara att leva på 70-talet eller 50-talet. Drömmarn. Som alltid när man ser nån film från något årtionde så blir man helsäker på att man "hör hemma på 50-talet" och nästa film man ser så tror man att det är 80-talet (inte för att jag förstod vad det hade med saken att göra). Hm, det är nog det som är själva grejen, att eftersom man inte använder LP-skivor idag (så ofta) så tänker man på hur det skulle va om man gjorde det. Men ifall man hade det idag då skulle det inte vara lika coolt, så när man tänker efter så är det nog bäst att dom är just gamla och "sällsynta" för det är nog just det som gör att man så gärna vill ha dom. Men också för att dom är så snygga. Det mesta kommer ju tillbaks, så då är det ju inte så sällsynt längre.
Det är nog kanske bäst att vi inte har dom idag då trots allt.

Snacka om att tänka högt.

Ingen utklädnad denna halloween, men det blev ju bra ändå. Och jag får väl erkänna att jag är världens mes när det gäller skräckfilmer, men det måste ju finnas någon sån med.

RSS 2.0